Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2020. Február 13. 10:52, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

Február 14-én pénteken dönthetnek az önkormányzati képviselők a város idei büdzséjéről, mely a 67.4 milliárdos főösszegből az intézményekre 14,16 milliárd forintot tartalmaz.

Bár az általános iskolák nem önkormányzati fenntartásúak Székesfehérvár mégis fontosnak tartja, ezen intézményeket is, így többek között a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítását is tartalmazza a büdzsé tervezete.

Az iskola belső felújítását Uniós forrásból a tankerület bonyolítja és jelenleg folyamatban lévő közbeszerzési eljáráson választják ki a belső felújítás kivitelezőjét.

Pénteken tárgyalja majd a város képviselő testülete Székesfehérvár 2020-as költségvetését, ami az év egyik legfontosabb közgyűlése – mondta Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Ilyenkor a fejlesztési forrásokról, működési költségekről is dönt a testület. Rengeteg intézményfelújítás között az egyik nagyon fontos fejlesztés az a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítása lesz, ami a 4-es számú választókerületet érinti. Az iskola belső felújítására a kivitelező kiválasztása jelenleg közbeszerzési eljáráson van és nyílt eljárás keretében bárki jelentkezhet a munkára. Eredményes közbeszerzés után várhatóan tavasszal hirdeti ki a közbeszerzés eredményét a tankerület és ebben az esetben nyáron megkezdődhet az iskola belső felújítása.

Székesfehérvár Önkormányzata vállalta, hogy a külső homlokzatfelújítást finanszírozza saját forrásból. Ennek első fontos részét, mintegy harmincmillió forintot tartalmaz az idei költségvetés tervezete. Nagyon bízom abban, hogy 2021-re az iskola külsőleg és belsőleg is megújul önkormányzati és Uniós forrásból – hangsúlyozta Molnár Tamás a 4-es választókerület önkormányzati képviselő.

A Kodály belső felújítása az alábbi főbb elemeket tartalmazza:

Szaktantermek létrehozása (Az „A” épületben tetőtérbeépítés tervezett, ahol az egyes művészeti ágak, tanszakok követelményei szerint, az alapfokú művészetoktatás, a tehetséggondozás és a fejlesztendő foglalkozások biztosításához egy kórusterem, valamint a tornaterem melletti területen épület bővítéssel táncterem kerül kialakításra.)
Az egyes művészeti ágak, tanszakok követelményei szerinti, az alapfokú művészetoktatás, a tehetséggondozás és fejlesztő foglalkozások biztosításához szükséges termek és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítása (Az „A” épületben az újonnan kialakított szinten a kórusterem mellett több kisebb terem - kiscsoportos vagy egyéni foglalkoztatásra alkalmas helyiség - fejlesztők kialakítása tervezett.)
Zöldfelületi fejlesztés, parkosítás, parképítés, növénytelepítés, iskolaudvar fejlesztése; udvari bútorok beszerzése (pl. padok, szeméttárolók), kerékpártárolók kialakítása;
A mindennapos testneveléshez szükséges terek, közösségi terek kialakítása és eszközökkel való ellátása (a tornaterem teljes felújítása mellett a sportudvar kialakítása valósítja meg)
Akadálymentesítés;
Energiahatékonysági beruházások
Eszközbeszerzés (az új helyiségek teljes felszerelése beszerzésre kerül)

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 09:57, szerda | Helyi

Lehulló vakolat okoz balesetveszélyt – lezártak egy járdaszakaszt a Távírda utcában

Lezárják a Távírda utcai rendelőintézet melletti járdaszakaszt, mert a lehulló vakolat miatt balesetveszélyes arra közlekedni.

2020. Február 19. 09:46, szerda | Helyi

Régészeti próbafeltárás lesz - jövő keddtől lezárják a Palotai úti kis murvás parkolót

A Palotai úton, az Alba házzal szemben lévő kis murvás parkolóban régészeti próbafeltárást végeznek jövő héttől: a február 25-én kezdődő munkálatok idejére a parkolót lezárják.

2020. Február 17. 18:07, hétfő | Helyi

2000 négyzetméterrel bővítik a székesfehérvári uszodát

A fejlesztés keretében 10 pályás úszómedence is épül egy 150 főt befogadó lelátóval együtt.

2020. Február 13. 10:48, csütörtök | Helyi

Olvad a jég - a meleg időjárás miatt bezár a Kori Liget

A tavaszias februári időjárás miatt bezárt délután a korcsolyapálya a Zichy ligetben.