Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 24. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A hős rendőrre emlékeztek

A hős rendőrre emlékeztek

Jótékonysági futballtornával és kopjafaavatással emlékeztek egykori kollégái és a BRFK vezetői az egy éve hősi halált halt Radovic Dusán főhadnagyra. A rendőrt a fővárosban gázolta halálra egy férfi.

Kopjafa őrzi az egy éve hősi halált halt rendőr, Radovic Dusán emlékét a zuglói rendőrkapitányság udvarán. A posztumusz főhadnagy 11 évet szolgált Budapest XIV. kerületében.

„Kopjafát avatunk egy olyan esemény kapcsán, amelynek nem szabadott volna megtörténnie. Ez a kopjafa arra emlékeztet, hogy elveszítettük egy bajtársunkat, de legtöbben egy barátot. Neki, Radovic Dusánnak állítunk most emléket. Olyan emléket, amelyről azok a rendőrök is tudni fogják, mi történt egy évvel ezelőtt, akik még fel sem szereltek. Egy éven keresztül nem volt olyan nap, hogy valaki ne gyújtotta volna meg az ügyeleten a mécsest, és nem volt olyan nap, hogy ne került volna a kerítés mellé friss virág” – mondta el Krammer György, Zugló korábbi rendőrkapitánya. A kopjafaavatás után jótékonysági labdarúgótornát rendeztek 19 csapat részvételével.

Radovic Dusánt 2010. július 23-án gázolta halálra egy autóval menekülő bűnöző. A büntetett előéletű férfi ivott és kábítószert is fogyasztott, mielőtt a kormány mögé ült. Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés gyanújával indított ellene eljárást az ügyészség. A nyomozást még nem zárták le.

„A Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás a záró szakaszába érkezett. Jelen pillanatban még bizonyos szakvélemények lezárását várjuk és a gyanúsított folytatólagos kihallgatására is sor fog még kerülni” – mondta el Fazekas Géza szóvivő. A gyanúsított börtönben ül egy korábban elkövetett bűncselekményért. (lm)

hírTV

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.