Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 13. 10:06, vasárnap | Helyi
Forrás: azonnali.hu

A horvát miniszterelnök dühösen várja a magyarok magyarázatát drón ügyben

A horvát miniszterelnök dühösen várja a magyarok magyarázatát drón ügyben

Andrej Plenković nem érti, hogy történhetett, hogy a magyarok 40 percen át nem szóltak nekik a Zágrábban lezuhant gépről.

Annyira nem meglepő módon a horvát felsővezetés is értetlenül áll az előtt, hogy Magyarország nem szólt nekik arról, 40 perce feléjük tart egy vélhetően Ukrajnából indult eltévedt drón, ami végül Zágrábban zuhant le, és szerencsére csak pár autót tört össze.

Andrej Plenković kormányfő és Robert Hranj, a fegyveres erők vezérkari főnöke, Tom Medved horvát hadügyi miniszter, Davor Božinović belügyminiszter és Marija Banožić védelmi miniszter is ellátogatott a csütörtök esti baleset helyszínére megnézni a drón által hagyott krátert, utána pedig sajtótájékoztatót tartottak.

„Elmondhatjuk, hogy nagy szerencsénk volt ebben a súlyos balesetben. Tegnap már beszéltem európai vezetőkkel, és küldtem egy levelet, amelyben jeleztem, egy másik NATO-tag városban is megtörténhet ilyesmi. Fokoznunk kell az együttműködést, hogy értesüljünk a hasonló eseményekről. Nem tudjuk, hogy ez véletlen vagy szándékos volt-e. A repülőgépet feltárják, és megnézik, van-e értékes információ”
– mondta Plenković.

A politikus nem is kertelt azzal kapcsolatban, kiknek az együttműködését szerette volna látni:

“A magyaroknak meg kell válaszolniuk, hogy fordulhat elő, hogy 40 percig úgy van a levegőben egy drón, hogy semmit nem reagáltak rá. Ez a drón a paksi atomerőműre is zuhanhatott volna”
– mondta, hozzátéve, hogy a magyarok saját nyomozásának is ki kell derítenie, kinek a hibája, hogy nekik senki nem szólt, de egyelőre nem akar spekulálni ezzel kapcsolatban.

„Majd kiderül, hogyan történt. Veszélyes volt, ennek nem szabadott volna megtörténnie” – folytatta, majd elmondta, azt sem tartja kizártnak, hogy valakinek a NATO vagy a magyarok vezetésében kellene egy ilyenért lemondania, mert ők biztosan nem hibásak.

Az elszabadult drónról egyelőre csak sejthetjük, milyen távot repült, és jelenleg az sem teljesen egyértelmű, észrevették-e egyáltalán Magyarországon.

azonnali.hu

Címkék: drón

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.