Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 07. 10:59, csütörtök | Helyi
Forrás: hvg.hu

6 napos leállás lesz a Vodafone ügyfélszolgálatain: több szolgáltatás nem lesz elérhető, számlákat sem lehet majd befizetni

6 napos leállás lesz a Vodafone ügyfélszolgálatain: több szolgáltatás nem lesz elérhető, számlákat sem lehet majd befizetni

A Vodafone Magyarország július 11–16. között informatikai átállást végez,

melynek ideje alatt csak korlátozottan lehet majd ügyeket intézni a szolgáltatónál és néhány szolgáltatás is elérhetetlen lesz. A vállalat közlése szerint ez lesz a Vodafone–UPC integráció utolsó lépése, melynek eredményeképp a Vodafone Magyarország teljes mértékben konvergens digitális szolgáltatóvá válik.

A hatékonyabb, egységesebb ügyfélkiszolgálás érdekében a Vodafone Magyarország július 11–16. között informatikai átállást végez, ez idő alatt az online és személyes ügyintézés, értékesítés, valamint egyes szolgáltatások (például mobilvásárlás – autópálya-matrica, parkolás) nem lesznek elérhetők – adta hírül hétfő délelőtt a Vodafone.

A szolgáltató felhívja a figyelmet: az alapszolgáltatások működnek majd. Menni fog az otthoni vezetékes tévé, az internet és a telefon, lehet majd mobilhálózaton hívást indítani és fogadni, ahogy SMS-t küldeni és fogadni is. Működik majd a mobilinternet is. A műszaki hibabejelentéseket az érintett napokon is fogadja majd az ügyfélszolgálat.

A szolgáltató arra kéri az ügyfeleket, hogy szükséges ügyeiket intézzék el még az átállás előtt, mivel azalatt nem lesz lehetőségük a szokásos ügyintézésre. Különösen igaz ez a vezetékes szolgáltatást igénybe vevő Vodafone-ügyfelekre. Egyes, vezetékes szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyintézésekre már június 24-től csak korlátozottan lesz lehetőség.

Aki új vezetékes szolgáltatást vagy médiaeszközt szeretne megrendelni, azt online és telefonon június 23-ig teheti meg, személyesen az üzletekben július 7-ig. Hasonlóképpen a meglévő vezetékes szolgáltatás másik címre való áthelyezését is június 23-ig kérhetik az ügyfelek. Új vezetékes szolgáltatás vagy médiaeszköz megrendelésére, továbbá meglévő vezetékes szolgáltatás másik címre való áthelyezésére az átállás alatt nem lesz lehetőség.

A Vodafone továbbá arra kéri vezetékes ügyfeleit, hogy július 6-ig fizessék be számláikat, az érintett időszakban pedig ne indítsanak számlabefizetést.

Amennyiben korábbi otthoni számlákra van szükség, azokat érdemes már július 8. előtt letölteni a My Vodafone Otthoni fiókból, ugyanis ezek július 9. után ezen a felületen már nem lesznek elérhetők.

Az informatikai átállás eredményeképpen az ügyfelek új számlafizető azonosítót kapnak, amelyről e-mailben és SMS-ben is értesítést kapnak. A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy az informatikai átállást követően az ügyfelek a megszokottnál később kaphatják meg a számlákat, de a cég szerint ebből eredően az ügyfeleket hátrány nem éri.

A Vodafone ígéri: a befizetési határidőt meghosszabbítják, a szolgáltató nem számít fel késedelmi kamatot és elektronikus számla esetén az ügyfelek nem veszítik el az e-pack kedvezményt sem.

Mobil szolgáltatások esetén a Vodafone azt javasolja ügyfeleinek, hogy gondoskodjanak időben az elegendő adatmennyiségről és a roaming szolgáltatások aktiválásáról – különös tekintettel a nyári szabadságok és nyaralások időszakára. Új szolgáltatásokat ugyanis nem lehet majd megrendelni.

A mobilosok július 11-ig fizessék be számláikat – üzente meg a Vodafone.

A feltöltőkártyás ügyfelek ATM-en keresztül változatlanul feltölthetik egyenlegüket, valamint a szolgáltató kéri az ügyfeleket, hogy az ezen időszakban esedékessé váló éves feltöltőkártyás adategyeztetéssel kapcsolatos teendőket még az átállás előtt végezzék el.

Tehát mikor mi nem lesz elérhető?

Június 24. és július 16. között nem lesz elérhető:

- a vezetékes szolgáltatással kapcsolatos webshop, online leadott rendelések;
meglévő vezetékes szolgáltatások áthelyezése egy másik címre.
Július 11–16. között nem lesz elérhető:

- rendelés leadása a webshopon, új készülék vásárlása;
- új (mobil vagy vezetékes) szolgáltatás megrendelése – beleértve például a mobilinternet megrendelését, de a tévészolgáltatást is;
-roaming szolgáltatás aktiválása;
- meglévő (mobil vagy vezetékes) előfizetés módosítása – például díjcsomagváltás vagy a szerződéshosszabbítás;
- Vodafone TV weben és mobilon – ezeken a felületen tehát nem lehet majd tévézni;
- My Vodafone online ügyfélszolgálat, My Vodafone alkalmazás – a Vodafone weboldalon és alkalmazásban nem érhetők el a számlák, szolgáltatások;
- készülékekkel kapcsolatos ügyintézés (szerviz, kárrendezés, biztosítás);
mobilvásárlás (autópálya-matrica, parkolás, lottó);
- Easy Rider alkalmazás;
- feltöltőkártyás éves adategyeztetés, SIM-kártya aktiválása.

hvg.hu

Címkék: vodafone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.