Hírek
2012. Február 24. 07:09, péntek |
Belföld
Forrás: OrintPress
5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben
Sok ember számára éttermekben enni gyors és könnyű megoldássá vált. Egy 2005-ben készült felmérés szerint az emberek 38 százaléka látogat meg hetente legalább egyszer egy éttermet.
Természetesen nem otthon enni kényelmes, azonban a főzés és az elkészített étel elfogyasztására szánt idő, amelyet a családdal töltünk, számos előnnyel rendelkezik.
Először is fogyni fogunk. Ha nem otthon eszünk, elvitelre kérjük ebédünket vagy gyorséttermeket választunk, így a sok extra kalória és zsír felhalmozódik. Azzal, hogy saját magunk főzünk, több zöldséget és gyümölcsöt, proteint és komplex szénhidrátot fogyasztunk el, magas rost-és alacsony zsírtartalommal. Emellett hosszabb időbe telik amíg megemésztjük, tehát jobban telít.
Másodszor is gyermekünk nem hízik el. A gyorséttermek ételeiben ugyanis ritkán található elég tápanyag és rost, ellenben tömve vannak telített zsírokkal, valamint cukorral.
Harmadik ok amiért nem jó, ha étteremben eszünk az, hogy sokkal drágább. Ha otthon főzzük meg az ebédet, sokat spórolhatunk.
Kimutatások szerint a családi kötelékek, a kapcsolat gyerekeinkkel és családtagjainkkal sokkal szorosabb lesz. Végül nagyon fontos, hogy megtanítsuk gyerekünket főzni és elkészíteni egy ételt - írja a Foxnews.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 18. 07:37, csütörtök | Belföld
Szijjártó Péter: újabb beruházásokat hajt végre Magyarországon az amerikai Scrub Daddy és Formlabs
2025. December 18. 07:35, csütörtök | Belföld
Orbán Viktor háború miatti baloldali megszorításokról beszélt
A magyarok nem akarják, hogy a háború miatt növekedjenek a terheik és elutasítják a baloldali megszorításokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.
2025. December 17. 07:48, szerda | Belföld
DPD Hungary: kézbesítési késések alakultak ki a nagy csomagforgalom miatt egyes budapesti és főváros környéki területeken
2025. December 17. 07:45, szerda | Belföld
Varga Mihály szerint csak 2027 második felére érhető el fenntartható módon az inflációs cél
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) inflációs célja 2027 második felében érhető el fenntartható módon, de a szeptemberi előrejelzéshez képest az idén és jövőre is alacsonyabb lehet az infláció
