Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 21. 08:27, vasárnap | Életmód
Forrás: helloladies.hu

5 dolog, ami akkor történik a testben, ha nem kap elég vizet

5 dolog, ami akkor történik a testben, ha nem kap elég vizet

Sokan azt gondolják, hogy beviszik a szükséges folyadékmennyiséget a szervezetükbe a különböző üdítőkkel, gyümölcslevekkel, azonban ha nem eszel meg rengeteg gyümölcsöt és zöldséget minden nap,

valószínűleg neked is több vizet kellene innod. Ha a test nem kap elegendő vizet, az nagyon sok problémát okozhat, mint emésztési gondok, fáradékonyság, szorongás és még sorolhatnánk.

Tudtad, hogy az izmaink 75%-a és az agyunk 85%-a víz? A legtöbb ember mégsem veszi elég komolyan ezt a kérdést és az sem segít, hogy energiaitalokat, kávét, és üdítőket iszunk ahelyett, amire a testünknek valójában szüksége lenne. Ha azt gondolod, nem iszol elég vizet, az alábbi jelek biztosan erre utalnak!


A bőröd, a szád és a szemeid szárazok

Ha túlságosan dehidratált vagy, az azt jelenti, hogy nem izzadsz ki annyi méreganyagot, amikor mozogsz, ez pedig eltömődött pórusokat és pattanásokat okozhat, a bőr pedig száraz, érdes lehet. Azonban a szemszárazság és a száj, nyelv szárazsága is arra utal, hogy valószínűleg nem fogyasztasz annyi vizet, mint kellene.

Gyakran fáj a hátad, ízületeid

A víz segít megvédeni az ízületeket és a csontokat a fárasztó mozgás vagy váratlan események esetén, például edzéskor vagy ha elesel. A hátfájás azt jelentheti, hogy a vesék nem működnek megfelelően és akár vesekövek is kialakulhatnak. Ha nagyon komoly vízhiányos állapot áll fent, gyakrabban tapasztalhatsz hát- és ízületi fájdalmat.

Gyakori fáradtság és hangulatingadozás

A víz oxigént szállít a testbe, úgyhogy minél többet iszol, annál élénkebbnek és fiatalabbnak érzed magad. Azonban ha kevés a víz, kevés lesz az oxigén is a testben, az egész szervezet lelassul és sokkal fáradékonyabb leszel, ami arra is kihathat, hogy elvégezd a mindennapos feladatokat és minél kimerültebb vagy, annál rosszabb a hangulatod is.

Azután is éhesnek érezheted magad, hogy ettél

Ha a testben kevés a víz, lehet, hogy azt gondolod, hogy éhes vagy, holott csak egy (vagy két!) pohár vízre van szükséged. Legközelebb, ha éhes vagy próbálj vizet inni evés helyett, mert ha előtte nem sokkal ettél, valószínűleg csak dehidratált vagy.


Emésztési problémák

Ha nem iszol eleget, az emésztési gondokat is okozhat. A víz segít megszabadulni a méreganyagoktól, de vízhiány esetén lassabb lesz az emésztés, ami szorulást és gyomorfájást okozhat. Ha a test dehidratált, a belek a vizet a bevitt ételekből próbálják kinyerni. Ez egy túlélési mechanizmus, vagyis ha nincs elég víz a szervezetben, az visszatart minden forrást, amit csak talál.

helloladies.hu

Címkék: életmód, vízhiány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.