Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Április 17. 20:28, szombat | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Már az egész országot lefedi a hamufelhő

Már az egész országot lefedi a hamufelhő

Már az egész országot lefedi a hamufelhő, azonban annyira felhígult az állaga, hogy szinte láthatatlan. A legfrissebb adatok alapján várható, hogy szombat este, de legkésőbb vasárnap reggel elhagyja az országot a szennyezés. Bár a felhő n

A hamufelhő, amelynek a legutóbbi adatok szerint 58 százaléka kéndioxid, nagyon finom por szerkezetű. A legsűrűbb része mintegy 8 kilométeres magasságban található. Haladási iránya továbbra is dél-délkeleti. Változatlanul arra lehet számítani, hogy a vasárnap megváltozó széljárás hatására hagyja majd el végleg az ország légterét.

 

 Magyarországon, sok nyugat- és észak-európai országhoz hasonlóan teljes repülési tilalom van érvényben a vulkáni hamufelhő miatt. A teljes magyar légteret pénteken este 19 órakor zárták le Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága döntése értelmében, a zárlat várhatóan szombaton 19 óráig tart.

 

 A MÁV nemzetközi járatain érezhetően megnövekedett a forgalom. A nemzetközi viszonylatokban átlagosan 80-90 százalékos helykihasználtsággal közlekednek jelenleg a vonatok, ahol a kihasználtság eléri a 100 százalékot, ott a MÁV plusz kocsikkal bővíti a szerelvényeket. A budapesti nemzetközi vasúti pénztárak meghosszabbított nyitva tartással várják az utasokat a pályaudvarokon. A központi MÁV-START menetjegyiroda a megszokottól eltérően szombaton is nyitva van, április 17-én 9-18 óráig várja az ügyfeleket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.