Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Február 27. 09:00, szombat | Belföld
Forrás: www.hvg.hu

Így változnak a spamek - képekkel

Így változnak a spamek - képekkel

A BitDefender szakértői az elmúlt két év során kiküldött több millió kéretlen levél tartalmát elemezték, hogy megvizsgálják, ilyen szavak szerepelnek a leggyakrabban a spamekben.

2008 november 11-19 Az ártatlan "please" (kérem) szó szerepelt a levélszemétben a leggyakrabban, méghozzá a nigériai lottó scam miatt. A szövegekben a csalók lottónyereményre vagy váratlan örökségre hivatkozva kérték a címzetteket arra, hogy küldjenek pénzt a költségekre. Aki megtette – és bármilyen hihetetlen, dollármilliók cseréltek így gazdát – természetesen soha többé nem látta viszont a pénzét. Különféle számítástechnikai eszközöket és a hamis gyógyszereket is előszeretettel hirdették ez időszakban. A linkek mögött legtöbbször nem az olcsó termék, hanem egy online kaszinó rejtőzött. 2009 február 5-11 "Please", "email" és "click" volt a leggyakrabban használt szó, emellett a spammerek az USA-ban hirtelen megnövekedett munkanélküliségből is hasznot akartak húzni. A „news” (hírek) szóval is gyakran visszaéltek, és olyasfajta ígéretekkel kecsegtették az olvasókat, mint „50 tipp az élet és az anyagi helyzet javítására”. Aki rákattintott a linkre, csak a spammerek életminőségét javította. Egy olyan oldalra irányította ugyanis a gyanútlan olvasót, ahonnan kártékony szoftverek kerülhettek a gépére – ami fölött a netes bűnözők átvehették az uralmat. 2009 május 6-13 Nem a legjobb hét a WebMD számára – a valós egészségügyi weboldal nevét és hírét „kölcsönözték” a spammerek. Hamis hírlevelet küldtek ki az oldal szerkesztőinek nevében, amely olcsó és/vagy hamis gyógyszereket kínáló oldalra vezetett tovább. Az „Unsubscribe” (leiratkozás) volt a másik népszerű csali ez időszakban, ez viszont egy olyan oldalra vitt, ahol a spammerek reklámoztak, illetve melynek segítségével meggyőződtek arról, hogy az adott email-cím aktív. Fotó: BitDefender 2009 szeptember 23-30 Az USA-beli adóvisszatérítés határideje, szeptember 15 sem kerülte el a kéretlen levelezők figyelmét. Emiatt is volt a „tax” (adó) a leggyakrabban emlegetett szó a spamekben. Csakhogy adóvisszatérítés helyett a Zbot/Zeus kártékony programot töltötte le a linkre kattintva a gyanútlan olvasó, amivel később jelentős anyagi kárt is okoztak a csalók: ellopták a jelszavakat, felhasználóneveket és online átutalásokat bonyolítottak. 2010 január 6-13 A hamis Viagrát hirdető levélszemét vissza-visszatér. Az emaileknek mindig nagy része próbál hamis vagy olcsó gyógyszereket az olvasókra sózni. Emellett az "email", "copyright" és a "policy" szavak voltak gyakoriak. További részleteket a BitDefender Malware City blogjában talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.