Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

A kormány üléséről érkező Nagy Márton közölte: főként a 95-ös benzin és a gázolaj árának kell visszatérnie a régiós átlaghoz.

Már történt kedvező elmozdulás, de a péntektől várható üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagszintnél, a gázolajnál még mindig 10 forint, a benzinnél 27 forint az eltérés - hangsúlyozta.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, ezt követően a kormány ismét megnézi az árak alakulását, és kemény eszközökkel be fog avatkozni, ha a kereskedők ezalatt nem térnek vissza a régiós átlaghoz - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

A miniszter úgy fogalmazott: a valós megoldást a béke jelentené, de addig is a kormánynak arra kell törekednie, hogy a háborús árakat leszorítsa.

Nagy Márton felidézte: a kormány és a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) megállapodást kötött annak érdekében, hogy a hazai üzemanyagárak a régiós átlagárnál ne legyenek magasabbak.

Az objektív módon meghatározott régiós átlagot a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közli minden pénteken. Az első ilyen közlés múlt pénteken történt, és már látható, hogy az iparági szereplők ehhez alkalmazkodtak, így a Mol is - közölte a miniszter. Hozzátette: a vállalat a héten több lépésben csökkentette az üzemanyagárakat, péntektől a gázolaj ára 633 forintra, a benzin ára pedig 647 forintra csökken.

A kormány ugyanakkor megállapította, hogy ez a kedvező elmozdulás még nem elég - hangsúlyozta.

A kormány a családok védelme érdekben újra nyomatékosan kér minden üzemanyag-kereskedőt, hogy a régiós árakat a lehető legrövidebb időn belül érjék el - mondta Nagy Márton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során